Välkommen till min blogg. En blogg som i första hand handlar om mitt syskapande, men en del annat pyssel och heminredning kan komma att dyka upp här.

lördag 19 december 2009

Ett par långisar


















Jag tycker det är smidigt med långkalsonger. Ett mysigt plagg att ha inne och så är det så enkelt att bara dra på fleecebyxor (om det är kallt) och overall/skalbyxor. Här är mitt första alster som jag gjort med overlocken, långkalsonger med bred resår upptill och muddar som går att vika upp/ner nertill. Så enkelt det var och så fort det gick med overlocken i jämförelse när jag sytt med den vanliga symaskinen.

Tyg: Kaniner och enfärgad interlock från JNY Design

Mönster: Eget

Storlek: 98 (stämmer i längd, men de blev för smala)

+ Att sy med overlockmaskin, så enkelt så roligt, sååå "vill-göra-mer"

- De blev lite väl smala i benen. Jag har en del att lära då det gäller att sy med overlock. Exempelvis att hålla ögonen på rätt ställe, var den syr och var den klipper. Sydde in resåren direkt och det blev inte helt rakt, men man måste väl testa och öva för att lära sig kan jag tänka mig! Klippandet hade förberetts innan maskinen kom, allt för att vara startklar och bara kunna sy. Nu inser jag att jag missade att tänka på mönstret då jag klippte, hoppsan!

Då var det alltså dags...

Sedan i våras har mitt syintresse vuxit sig starkare och starkare... jag har följt sybloggar med intresse och fascination. Jag har kollat in alla nya tyger som kommit fram från duktiga tygskapare och köpt ett och annat. Och så har jag "dreglat och suktat" över overlockmaskiner... För ganska fort efter att jag börjat sy i olika sorts trikåtyger insåg jag att det här, som är så roligt nu, kommer att bli så mycket roligare om jag får jobba med en overlockmaskin. Och nu är den äntligen här - Min Huskylock 15s!! Och tänk så roligt det är att sy med en overlock - jag är lycklig! Och med detta kommer att jag lovat mig själv att nu ska börja bloggas. Jag har följt andra bloggar länge nu, så det är dags att dra mitt strå till stacken!